Prohlížení tohoto vlákna:
1 Anonymní uživatelé
|
Honza
|
BREITHORN |
|
|---|---|---|
|
Guest_Honza
|
Zdravím,
potřeboval bych radu,jestli někdo má nějaké aktuálnější informace ohledně výstupu na Breithorn z Zermattu přes Klein Maternhorn?Jestli je možné po cestě někde stanovat a popřípadě kde.Chystám se tam letos v létě(červenec 2009).Děkuji za každou radu ![]()
Zasláno: 2009/3/5 13:55
|
|
Přenos
|
||
Re: BREITHORN |
||
|---|---|---|
|
Webmaster
![]()
Členem od:
2004/4/25 10:33 Skupina:
Webmasters Registered Users Příspěvky:
151
Úroveň : 11; EXP : 34
HP : 0 / 258 MP : 50 / 4814 ![]() |
Ahoj, řekl bych, že někde v oblasti okolo Trocknersteggu by se asi mělo dát stanovat- viz. Panoramatická mapa. . Je to ideální i výškou. Jinak bych ti ale volbu Breithornu příliš nedoporučoval, je tam příliš mnoho lidí, alespoň ze strany od Zermattu a půjdeš od Trocknerstegu po sjezdovce mezi lyžaři. Z Italské strany od Cervinie, by to mohlo být o něco lepší. Jinak tady najdeš fotky z cesty lanovkou na Klein Matterhorn a následně traverz pod Breithorny.
Zasláno: 2009/3/9 9:26
|
|
Přenos
|
||
|
Honza
|
|
|---|---|---|
|
Guest_Honza
|
Děkuji moc,za info.
Volba Breithorn vznikla tak,že bych chtěl dostat přítelkyni nad 4000m.n.m. V létě je v plánu Gran Paradiso(taktéž přelidněné) a ten Breithorn.Nemáš nějaké informace třeba kdy by bylo nejlepší vyrazit od Trocknerstegu,tak abychom se vyhnuli davům?Předpokládám,že všichni vyjedou lanovkou na Klein Matterhorn a potom se na vrcholu tvoří kolony.Ale z Zermattu po svých asi moc lidí nepůjde nebo ano?A přibližně jak dlouho to může z Trocknerstegu trvat na vrchol "normální" chůzí? PS: A nevíš ještě o něčem lehčím v dosahu této lokality?Okolí Gran Paradiso a Breithorn?Třeba s menší návštěvností ![]()
Zasláno: 2009/3/10 12:16
|
|
Přenos
|
||
||
|---|---|---|
|
Webmaster
![]()
Členem od:
151
Vyzkoušej třeba Bishorn anebo Allalinhorn. K Bishornu najdeš popis tady na webu. Údajně tam můžou být cestou nějaké trhliny - říkal mi o tom jeden horský vůdce. Obecně bych doporučoval vyrážet na Allalinhorn či Breithorn před startem lanovek, pěšky tam půjdou pouze výjimky. Bez pomocí lanovek tam vyráží málokdo. V okolí obou vrcholů jsou sice chaty, ale z těch asi davy nepoběží.
Jinak můj odhad délky cesty z Trocknerstegu je asi 3-4 hodiny. Cesta to je ale fakt pohodová.
Zasláno: 2009/3/10 15:26
|
|
Přenos
|
||
|
Honza
|
|
|---|---|---|
|
Guest_Honza
|
Tak díky moc za info,pokusím se vyrazit z Trockenersteg tak,abych byl před spuštěním lanovky poblíž vrcholu a davy snad budu potkávat až na cestě domů.Na ten Bishorn a nebo Allalinhorn mrknu ještě tady na webu a třeba to nějak spojím s tou mojí dovčou.
A ještě jedna poslední otázečka Nemáš nějaké zkušenosti se stanováním ve Švýcarsku?Myslím,jestli se to nějak hlídá nebo podobně.Třeba ve Francii jsem okolo 2500m stanoval bez problémů,nikomu to nevadilo,tak jen by mě zajímalo,jak je to ve Švýcarsku?(mám raději totiž kompletní výstup se stanem bez noclehu v chatě)
Zasláno: 2009/3/11 8:53
|
|
Přenos
|
||
||
|---|---|---|
|
Webmaster
![]()
Členem od:
151
Pokud se člověk neuhnízdí hnedka vedle chaty či u turistického chodníku, tak s tím problémy nejsou. Každopádně platí, že v údolí by člověk rozhodně měl spát v campu.
Zasláno: 2009/3/11 10:30
|
|
Přenos
|
||
|
Honza
|
|
|---|---|---|
|
Guest_Honza
|
OK,tak ještě jednou díky za rady a snad mě to v létě všechno klapne.
Zasláno: 2009/3/11 11:21
|
|
Přenos
|
||
|
Anonymous
|
|
|---|---|---|